Președinte – Ambasador(p) Gheorghe SĂVUICĂ

Data nasterii – 14 iunie 1942, Tatarani, Judetul Dambovita
Studii – Liceul Scoala Medie nr 2, Targoviste
Studii superioare- Institutul de Relatii Internationale Moscova, ca bursier al statului roman, fiind selectat din primul an al Facultatii de Drept Bucuresti.
Specialitate – Asia de sud-est
Limbi straine, cu atestat universitar – indoneziana, engleza si rusa.

Activitate – diplomat de cariera (40 de ani); angajat de catre MAE roman, in anul terminarii studiilor superioare (1967). In Centrala MAE si-a inceput activitatea de pe pozitia de adjunct referent relatii, obtinand apoi prin concurs gradele diplomatice pana la ministru consilier(inclusiv). A detinut pozitiile de director al Departamentului pentru Relatiile cu Republica Moldova, director adjunct, apoi, director al Directiei Asia Pacific si director general al Departamentului Asia Pacific, Orientul Apropiat si Mijlociu, Africa si America Latina. A inceput prima misiune in exterior in 1971 in Indonezia, pe pozitia de atasat, iar ultima s-a incheiat in 2006 tot in Indonezia, pe pozitia de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei. A indeplinit misiuni diplomatice in calitate de sef de misiune ( insarcinat cu afaceri a.i, cu scrisoare de cabinet, in Sri Lanka, Malayesia, Filipine, Cipru, Finlanda/Estonia) si de ambasador extraordinar si plenipotentiar in Pakistan.

In 2007 a infiintat Camera de Comert si Industrie Romania-Malysia, iar in 2008 Institutul Roman de Studii Euro-Asiatice, ambele din pozitia de presedinte.
Din 2013 este consul onorific pentru  Sri Lanka in Romania.
A publicat articole si analize politice in presa din Romania si din tarile unde a activat ca sef de misiune si ambasador. A infiintat in strainate asociatii de prietenie si grupuri parlamentare de prietenie.
Este membru al Asociatiei Ambasadorilor si Diplomatilor de Cariera ai Romaniei si dispune de contributii la cartile publicate de asociatie- Diplomati ai Romaniei si Pagini din Diplomatia Romaniei-vol III.
Pentru ultima contributie in calitate de coautor,  Academia Oamenilor de Ştiinţă din România i-a conferit premiul"Grigore Gafencu".
A fost atlet, jucator de handbal, schior,luptator si arte martiale. A obtinut locul III pe tara, la juniori, la proba 100m viteza. Intre anii 1960-1965, fotografia sa a fost postata la gazeta de perete a Universitatii Bucuresti, ca cel mai bun atlet, obtinand in anul 1960 primul loc la 100m,200m,400m, stafeta 4x100, arunacarea greutatii si sarituri in inaltime si lungime.
Este casatorit cu Steliana Elena si are doua fete, Dana si Gabriela, o nepoata, Julie, si un nepot, Alexandru.

 

Vicepreședinte  - Prof. dr. Ilie ȘIMON

Cadrul didactic asociat, Academia de Studii Economice, Bucuresti:

Bucharest Business School, programul MBA, romano-francez INDE (Economie, in engleza);

FABIZ-Facultatea de Administrarea Afacerilor cu Predare in Limbi Straine(Tehnici si Operatiuni Bancare pentru Administrarea Afacerilor, in franceza) .

 

 

 

Secretar general – Ioana Iulia Catrinel STANCIU

She was born in Bucharest on December 8,1993. Started her education in Pakistan at Tree House Islamabad Kindergarten in English, School of the Great Britain in Islamabad as well as in Indonesia at Jakarta International School, Jakarta British International School, Jakarta Pakistan International School and graduated it at Jean Monnet High School in Bucharest, University of Bucharest – Faculty of Political Science(English section) and Master in Comparative Politics, Faculty of Political Science (English section). She got a 3 months Erasmus scholarship in the University of Birminghan- Department of Political Science. She is also speaking German language.

In 2013 she had an inteerim in the Ministry of Foreign Affairs of Romania. Presently she is working in a multinational company in Bucharest.