Presedintele IRSEA conduce din 2015, pe baza de gratuitate, cursul intitulat “The Applied Diplomacy” deschis studentilor si masteranzilor din universtitatile din tara, cu precadere, pentru cele din Bucuresti.

 Tinerii, indiferent de specialitate, care doresc sa progreseze pe scara valorilor nationale si internationale au nevoie de cunoasterea elementelor de baza ale diplomatiei, menite sa conduca spre creionarea unui comportament solid, elegant si corect in societate, precum si spre insusirea regulilor de buna purtare,ale  conducerii unei discutii avantajoase cu posibilii angajatori si parteneri, inclusiv din perspectiva  stilului de corespondenta oficiala.

Desigur, pentru cei care doresc o cariera in diplomatie, indiferent de forma sa concreta (bilaterala, multilaterala, politica, militara, economica, culturala, mass-media etc), pregatirea prealabila de specialitate reprezinta o necesitate absoluta.

-Studentii si masteranzii din diferite universitati si facultati isi largesc cunostintele despre Asia prin programul initiat si sustinut, cu caracter permanent, de catre IRSEA, in cadul caruia ambasadori si diplomati asiatici la Bucuresti sunt invitati sa sustina prelegeri privind dezvoltarile din tarile proprii si din zona, precum si elementele de chintesenta ale relatiilor cu Romania.

-In anul 2017, IRSEA s-a angajat in proiectul prezentarii societatii romanesti a procesului de integrare in Asia de sud-est, care, dupa o perioada de eforturi deosebite ale celor 10 tari membre in ASEAN, a condus la constituirea la sfarsitul anului 2015 a Comunitatii ASEAN. In acest scop, IRSEA a procurat un numar insemnat al compendiului de documente oficiale, intitulat “ASEAN 20025: Forging Ahead Together”, pentru a fi donat bibliotecilor universitare din tara noastra. In acelasi an, IRSEA a organizat un eveniment special dedicat celei de-a 50-a aniversari a crearii ASEAN si a celei de-a 40-a aniversari a parteneriatului UE-ASEAN. Proiectul se afla in continua desfasurare.

-In acelasi an,IRSEA  a creat oportunitati de practica de specialitate pentru studentii si masteranzii din cadrul Universitatii Bucuresti, Facultaea de Litere, si ASE, pe baza parteneriatelor constituite cu cele doua institutii de invatamant superior de renume din tara noastra. Concomitent, conform prevederilor acordurilor de cooperare cu partnerii sai din Europa si Asia, IRSEA este in masura sa sprijine studentii romani sa identifice oportuniti de studio in strainatate.